hu de en
Kérjen árajánlatot!
Írjon nekünk üzenetet!
Küldés Mégsem
Látnivalók »

Esterházy-kastély, Fertőd

A kastély a Fertő-táj és Fertőd egyik legkiemelkedőbb történelmi nevezetessége.

Fertődi Esterházy-kastély szembőlAz Esterházy-kastély minden turista elsődleges kirándulási célpontja a környéken. A gyönyörű, felújított kastély látványa magával ragad az Esterházyak világába. A kastély kívül-belül teljes renováláson esett át. Felújították a külső falakat, homlokzatot, de a belső tereket is. Az Esterházy-kastély előkertje 2011-ben visszakapta kb. 100 évvel ezelőtti megjelenését. Érdemes tehát kiránduló listánkra feljegyezni, és megtekinteni a korhűen tükröződő Esterházy család egykori birodalmát.

Az Esterházy-kastély története röviden

Az ország egyik leggazdagabb főúri családja, az Esterházyak építették 1720-1766 között a „magyar Versailles”- nak nevezett kastélyukat. A kastélyhoz több száz hektáros terület tartozik: kert, kerti építmények. A kastély együttes építtetője herceg Esterházy (Fényes) Miklós, az ország első számú főura volt.

A kastély fénykora 1768-1790 közé tehető. Az ország kulturális életében kulcsszerepet játszott, itt épült az ország első két állandó színháza.

Az 1950-es években kezdődött meg először a kastély helyreállítása, amely fokozatosan és folyamatosan a mai napig tart. Az elmúlt egy évben látványos felújításon ment keresztül. A turisták nagy örömére eddig nem látott érdekességek tekinthetők meg.

Belépődíjak a múzeumba

Felnőtt belépő: 2000 HUF
Diák belépő:
1000 HUF
Nyugdíjas belépő:
1000 HUF
Családi belépő (2 felnőtt + 2 gyerek):
4000 HUF

Tekintse meg az Esterházy-kastély felújítási folyamatát és érdekes képeket műtárgyakról, termekről.

További információk: Fertődi Esterházy-kastély 

Szanyi Vendégház

H-9437
Hegykő
Patak u. 1/A


+36 99/376-999

+36-30-9294-735

info@szanyivendeghaz.hu

Fertő-parti programok

További programok »
fertőpart

© 2012. | Szanyi Vendégház - Minden jog fenntartva

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás