hu de en
Kérjen árajánlatot!
Írjon nekünk üzenetet!
Küldés Mégsem
Látnivalók »

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-táj, Fertő-Hanság Nemzeti ParkA Fertő-Hanság Nemzeti Parkot minden térségbe látogató turistának ajánljuk. Olyan csodálatos természeti értékeket rejt magában a tájegység, melyet máshol nem találunk meg. Nagyon kellemes időtöltést jelent tavasszal, amikor az éledő természet még több újdonságot és szépséget tár elénk. Ilyenkor érdemes akár több egész napot is eltölteni a természetben és kiélvezni a táj pozitív feltöltő erejét. Családoknak, pároknak, iskolás és egyéb csoportoknak speciális személyre és csoportra szabott időtöltési lehetőséget kínál a Fertő-Hanság Nemzeti Park.

Fertőd települést elhagyva Sarródon át nemsokára egy csodálatos tájrészt tárul elénk, a Fertő-Hanság Nemzeti Park. A védett terület két nagy tájat foglal magába, melyekről a név alapján is következtethetünk: a Fertőt és a Hanságot. A Fertő-táj magyar és osztrák területen fekszik. 1970-es években mindkét országban tájvédelmi körzetté nyilvánították. Továbbá Bioszféra  rezervátum és a VILÁGÖRÖKSÉG címet is elnyerte 2001-ben.

A táj rengeteg növény és állatfaj otthonát jelenti. Érdemes meglátogatni nagyobb csoportoknak, kiváló tanulmányi kirándulás osztályoknak, de családoknak is.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park sok megszervezett programmal várja az érdeklődőket. Ezek között szerepel: az elővilág megfigyelése, madárles és madármegfigyelés, kenutúra, kirándulás a szomszédos Ausztriában, csónakázás a Fertő-tó nádasa között, szervezett túraútvonalak kezdőknek, de gyakorlott túrázóknak egyaránt.

Elérhetőség:
Levelezési cím: 9435 Sarród, Rév-Kócsagvár Pf.: 4.
Tel.: 99/537-620, 537-622
Fax: 99/537-621
Központi e-mail: fhnpititkarsag@fhnp.kvvm.hu

Látogató központok, bemutatóhelyek

Kócsagvár

Nevét a legjellegzetesebb helyi madárfajtáról a nagy kócsagról kapta. A Sarródon található Kócsagvárban folyamatos kiállítások vannak a környék élővilágáról, a sarródi nép korábbi életviteléről, tevékenységéről. Az épület a Nemzeti Park központjául szolgál.

Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont

Dr. Csapody István erdőmérnök, botanikusról nevezték el az épületet. Fertőújlak határán helyezkedik el, régen a határőrség bázishelye volt. Ma a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba érkező csoportokat, turistákat fogadják.  Céljuk a térségbe érkezők teljes körű információval való ellátása.

Esterházy-madárvárta kiállítás

A látogatók a Hanság madár- és rovarvilágáról tekinthetnek meg érdekes kiállítást. Az épületben rengeteg madártani kutatás zajlik, valamint a térség növény- és állatvilágával foglalkozó kutatásoknak és a természetvédelemnek a bázishelye.

Elhelyezkedése: Az Osli - Földsziget útról letérve, a Csíkos égeres közelében található.

Szanyi Vendégház

H-9437
Hegykő
Patak u. 1/A


+36 99/376-999

+36-30-9294-735

info@szanyivendeghaz.hu

Fertő-parti programok

További programok »
fertőpart

© 2012. | Szanyi Vendégház - Minden jog fenntartva

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás