hu de en
Kérjen árajánlatot!
Írjon nekünk üzenetet!
Küldés Mégsem
Látnivalók »

Fertő-part látnivalók, programok

A Fertő-táj rengeteg érdekes programot nyújt a látogatók részére. A tájegység hatalmas előnye, hogy nem kell több 100 km-t utazni, hogy minden területét és egységét bejárjuk és megtekintsük az egyedülálló látványosságokat. Akár 1-2 hét folyamatos, aktív időtöltést is meg lehet tervezni az egyedülálló nevezetességeknek és a természeti látványosságoknak köszönhetően.

Fertőrákosi kőfejtő

Fertőrákosi kőfejtőA fertőrákosi kőfejtő népszerű kirándulóhely és turisztikai látványosság, Magyarországon egyedülálló. Bemutatja a lajtamészkő keletkezését, a kőfejtő kialakulását, a bányászati eljárásokat. 1948-ban szűnt meg a mészkő bányászata.

Barlangszínházként is üzemel. Évtizedek óta kulturális események színhelye. A remek akusztikának köszönhetően nyaranta koncerteket, színházi- és operaelőadásokat valamint fesztiválokat rendeznek.

Fertő tavi hajózás

Fertő tavi hajózásHajóval egy teljesen más arcát tekintheti meg a Fertő-tájnak. Többféle hajózási program várja a turistákat, kirándulást tehet hajóval a Fertő-part osztrák oldalára. Részt vehet sétahajózáson, de felfedezheti a természeti értékeket, mivel hajózás során több helyen is kikötnek és tanulmányi túrát tesznek  a Nemzeti Park csomag keretén belül. A Naplemente túrán a romantikus programra vágyók találják meg számításaikat. Az osztályokra is gondoltak, speciális osztálykirándulások alkalmával igénybe vehető hajókirándulások is vannak.

Elérhetőség:
Tel./Fax: 99 355-361
Mobil: +43 664 3040 617
e-mail: fertotavihajoutak@gmail.com
www.fertotavihajoutak.hu

További fertőrákosi nevezetességek, látnivalók

Nevezetességek

  • Pellengér
  • Püspöki kastély
  • Római katolikus templom
  • Vízimalom napórával
  • Meterológiai Intézet Kutató Bázisa
  • Virágosmajori kápolna

Kiállítások, múzeumok

  • Kristálymúzeum
  • Mithrasz-szentély
  • Helytörténeti kiállítás

Sarródi tájház

Sarródi tájház1930-as években épült parasztházból alakították ki a tájházat. Bemutatja az akkori kor szokásait, életvitelét. A tájházban több bemutató termet alakítottak ki. Nemcsak bemutató funkcióval rendelkezik, hanem hagyományőrző közösségi programjai is híresek. Egy-egy ünnepi időszak és a jeles napok alkalmával folyamatos programokkal várják a látogatókat. Kipróbálhatják az 1930-as évek hagyományos tevékenységeit, a programok bemutatják a népszokásokat, melyet elsajátítanak a résztvevők.

Gloriett Kilátó

A Fertőbozon található kilátót a fentről elénk táruló látvány és kilátás miatt érdemes megnézni. Jó túrázási lehetőség is, amennyiben a kilátót gyalogosan közelítjük meg.

A kilátó története

Gloriett Kilátó, FertőbozAz 1800-as években József nádor Sopronba kerültével gyakorta kirándult a fertőparti településeken. A Fertőboz fölötti magaslatról nyíló kilátás úgy megragadta, hogy a nádor tiszteletére gróf Széchenyi Ferenc 1802-ben megépítette a Gloriettet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Fertő tóra.

Időközben 1943-ban esett át egy renováláson gróf Széchenyi Endre jóvoltából, azóta érintetlen Fertőboz leglátványosabb és legkeresettebb műemléke, amely nagyon sok turistát vonz minden évszakban. Érdemes ugyanis a fertőbozi kilátóból nemcsak tavasszal és nyáron, hanem télen és ősszel megtekinteni a Fertő-táj változatos arcait.

 

Szanyi Vendégház

H-9437
Hegykő
Patak u. 1/A


+36 99/376-999

+36-30-9294-735

info@szanyivendeghaz.hu

Fertő-parti programok

További programok »
fertőpart

© 2012. | Szanyi Vendégház - Minden jog fenntartva

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás