hu de en
Kérjen árajánlatot!
Írjon nekünk üzenetet!
Küldés Mégsem
Látnivalók »

Sopron látnivalói

Tűztorony

Tűztorony SopronHa valaki a Fertő-parton tölti nyaralását, érdemes ellátogatnia a hűség városába, Sopronba. Első útcélja talán mindenkinek Sopron egyik legjellegzetesebb és a régebbi koroknak egyik legfontosabb műemléke, a Tűztorony. Nem csak építész szemeknek lesz lenyűgöző látvány. Alsó része római falmaradványokra épült. Már a XIII. századtól a városfalak északi kaputornyaként szolgált.

1676-ban Sopronban tűzvész ütött ki, ezután nyerte el a soproni tűztorony jelenlegi alakját. A tűztorony mindig is fontos szerepet látott el a város életében. A Tűztorony őreinek éjjel-nappal szolgálatban kellett állniuk és jelezniük a tűzfészek irányát.

A torony ma a Sopronba látogató turisták kedvenc állomása. A toronyba felmehetünk és megtekinthetjük a csodálatos kilátást.  Elképzelhetjük egy pillanatra az évszázadokkal ezelőtti Sopront, az emberek hétköznapjait, beleélhetjük magunkat az őrök feladatának jelentőségébe. Minden látogatónak garantáltan misztikus élményt biztosít a soproni Tűztorony felfedezése.

Szentháromság szobor

Szentháromság szobor, SopronA Szentháromság szobor Sopron főterén található. Népies elnevezése a pestis oszlop. Régi elnevezéséből adódóan egy jelképet hordoz magában. Lőwenburg Jakab készítette a szobrot, hogy megmentse feleségét a pestistől. Természetesen nem volt sikeres a járvány megállításának ez a módja. A szobor 1695-1701 között épült, mire felavatásra került Lőwenburg Jakab felesége már nem élt. De a helyiek között ez a népies elnevezés megmaradt.

Érdemes ezt a barokk emlékművet megtekinteni, mivel itt alkalmaztak először kültéren csavart kőoszlopot. 

Caesar-ház

Caesar-ház SopronA Caesar-ház megtekintésével visszautazunk a 17. századi nemesek és polgárok mindennapi életébe. A barokk épület ekkor nyerte el mai alakját. Fontos tevékenységek zajlottak a házban, ilyen például a főrendiház nádorválasztó országgyűlése. Jelenleg az épületben működik a híres Caesar-borozó az egykori présház helyén, valamint a ház emeletén található Sopron város híres festőjének Horváth Józsefnek emlékkiállítása. Innen szemügyre vehetjük a régi római várfal faragott köveit, mivel az épület keleti része a várfalakhoz csatlakozik.

A város még számos múzeumban és műemlékekben bővelkedik. Azoknak a turistáknak ajánljuk ezeket a kulturális programokat, akik érdeklődnek a történelmi korok emlékei, mindennapjai iránt. Kíváncsiak az akkori hagyományokra és értékekre.

Károly-magaslati kilátó

Sopron nemcsak műemlékekben gazdag. Természeti értékeket is rejt magában.

Károly-kilátó Sopron

Kellemes kikapcsolódási, kirándulási program lehet a Károly-kilátó, ahol gyönyörű kilátásban lesz részünk. A Károly-kilátó három tájegység találkozásának a központi magaslati részén helyezkedik el. Lehetőség van túrázásra a parkerdőben kiépített turista utakon.

Kiváló kikapcsolódási lehetőség az aktív pihenést előnybe részesítő vendégeink számára. Maximális feltöltődést kínál a gyönyörű természeti közeg. Az erdő turistaútvonalainak bejárása közben élőlények számos apró csodáját fedezhetjük fel.

A kilátótoronyban három  európai ismeretségű természetkutató emlékkiállítását is megtekinthetjük, amely bemutatja a Soproni Tájvédelmi körzet jellegzetességeit. A két felső szinten pedig szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk: Sopron egész területe, Szárhalmi-erdőrész, ha távolabbra nézünk, részünk lehet a Fertő tó izgalmasan csillogó víztükrének és a Schneeberg havas csúcsainak látványában.

Nyári bobpálya

Nyári bobpálya, SopronA nyári Bobpálya Sopronban a 84-es út mellett helyezkedik el. Nagy élmény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 900 m hosszan csúszhatunk a soproni dombok és fák között. Meleg nyári napokon kellemes hűsítő a bobpálya klímája.

Felvonó hossza: 340 m
Lesikló hossza: 900 m
Szintkülönbség: 26m
Felvonórész: 3-4 perc
Lesikló rész: 3-6 perc
Kanyarok: 13 db

 

Helyszín: Sopron, Bécsi domb
Tel.: + 36 20 4333 505
Nyitvatartás: egész évben, télen csak hó és esőmentes napokon

   
   
   
   
   
   

 

Szanyi Vendégház

H-9437
Hegykő
Patak u. 1/A


+36 99/376-999

+36-30-9294-735

info@szanyivendeghaz.hu

Fertő-parti programok

További programok »
fertőpart

© 2012. | Szanyi Vendégház - Minden jog fenntartva

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás